BDAR

Jūsų asmens duomenų valdymas.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą naudoti slapukus. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.

Slapukų politika Privatumo politika

 


Spausdinti

Finansavimas

Fermentacijos proceso Medusomyces gisevii simbiotine kultūra tyrimai

Nr. 01.2.1-MITA-T-851-02-0139

Paraiškos būsena:
Įgyvendinimas
Vykdytojas UAB ROfin
Savivaldybė
Priemonė INOČEKIAI
Prioritetas 1 PRIORITETAS. Mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų skatinimas
Kvietimo kodas 01.2.1-MITA-T-851-02

Rinkoje yra didžiulė įvairių, tačiau fiziologiniu, mitybos bei sveikatinimo požiūriu dažnai menkaverčių, gėrimų pasiūla. Tačiau vartotojai kuo toliau, tuo labiau ieško sveikų, biologiškai vertingų ir pageidautina turinčių sveikatinamąjį poveikį produktų. Siekiant kurti funkcionaliuosius, sveikatinančius, turinčius probiotikų, gėrimus ar aplamai maisto produktus moksliniu ir MTEP rezultatų galimo komercializavimo požiūriu vertinga Medusomyces gisevii , t.y. tam tikrų rūšių bakterijų ir osmofilinių mielių, simbiotinė kultūra. Rinkoje yra arbatų gėrimai, fermentuoti šia simbiotine kultūra ir pavadinti kombucha (angl. kombucha). Pasaulyje tokios arbatos, turinčios sveikatinamąjį poveikį, yra populiarios, populiarėja jos ir Lietuvoje. Tokios arbatos turi įvairių biologiškai vertingų medžiagų, kaip vitaminų C, B1, B2, B3, B6, B12, folio rūgšties, organinių rūgščių (acto, pieno, obuolių, gliukurono, ir kt.) bei kitų probiotikų, antimikrobiškai ir antioksidantiškai aktyvių junginių. Epizodiniai tyrimai pasaulyje atliekami, tačiau jie liečia tik fermentuotas arbatas, kombucha arbatos gėrimus. Pagrindinis fermentuotos arbatos kombucha komponentas yra arbata, saldinta 5-15% cukrumi, fermentuojama motinine simbiotine kultūra aerobinėmis sąlygomis 20-30 °C temperatūroje. Vykdant šį projektą planuojama visapusiškai ištirti fermentacijos Medusomyces gisevii simbiotine kultūra procesą tikslu kurti pramoninę naujų funkcionaliųjų produktų gamybos technologiją. Planuojama fermentuoti įvairių rūšių vaisių ir daržovių produktus, vaistinius ir aromatinius augalus. Jeigu tradicinėje kombucha arbatos gamyboje dedama 5-15 proc. cukraus, tai mūsų tyrimuose ir kuriamoje technologijoje pridėtinis cukrus nebūtų dedamas. Vaisių ir daržovių produktų fermentacijos proceso tyrimuose planuojama optimizuoti fermentacijos parametrus, tokius kaip temperatūra, pH, tirpių sausųjų medžiagų kiekis, laikas, naudojant atsako paviršiaus metodologiją.


Paraiškų informacija

Paraiškos gavimo data: 2019-08-22
Nr. Vertinimo kriterijus Finansavimo statusas Vertinimo balas
1. Tinkamumo vertinimas Taip (2019-10-21)
2. Naudos ir kokybės vertinimas
Paraiškoje nurodyta projekto vertė: 46 826,00 Eur
Prašoma finansavimo suma: 32 778,20 Eur

Sutarties informacija

Projekto veiklų įgyvendinimo pradžia: 2019-11-04
Projekto veiklų įgyvendinimo pradžia: 2021-01-31
Sutarties pasirašymo diena: 2019-11-22
Projekto išlaidų suma, Eur Finansavimas, Eur Apmokėta išlaidų suma, Eur Išmokėtas finansavimas, Eur
46 826,00 32 778,20 10 000,00 10 000,00

Stebėsenos rodiklių pasiekimai

Eilės numeris Stebėsenos rodiklio pavadinimas Matavimo vienetas Siektina reikšmė pasirašytose projektų sutartyse Pasiekta reikšmė
1 Subsidijas gaunančių įmonių skaičius 1.00 1.00 0
2 Investicijas gavusių įmonių išlaidos MTEP veikloms 1000.00 5000.00 0
3 Įmonių, bendradarbiaujančių su tyrimų institucijomis, skaičius 1.00 1.00 0
4 Privačios investicijos, atitinkančios viešąją paramą inovacijoms arba MTEP projektams 4386.00 14047.80 0

Paskutinė atnaujinimo data: 2020-09-30 07:48

Susiję įrašai