BDAR

Jūsų asmens duomenų valdymas.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą naudoti slapukus. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.

Slapukų politika Privatumo politika

 


Spausdinti

Finansavimas

Funkcionaliųjų gėrimų kūrimas augalines žaliavas fermentuojant Medusomyces gisevii simbiotine kultūra

Nr. 01.2.2-MITA-K-702-09-0055

Paraiškos būsena:
Nesudaryta sutartis
Vykdytojas UAB Funkciniai gėrimai
Savivaldybė
Priemonė MTEP REZULTATŲ KOMERCINIMO IR TARPTAUTIŠKUMO SKATINIMAS
Prioritetas 1 PRIORITETAS. Mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų skatinimas
Kvietimo kodas 01.2.2-MITA-K-702-09

Keičiasi vartotojų įpočiai, tarp jų ir mitybos, ypač prasidėjus COVID-19 panedmijai ir daugelyje šalių įvedus karantino režimą. Į maisto racioną yra įtraukiami maistingesni ir didesnę pridėtinę vertę turintys produktai, pasižymintys imuninę sistemą stiprinančiomis medžiagomis. Prasidėjus COVID-19 pandemijai JAV, Ispanijoje, Vokietijoje ir Italijoje nuo 2020 m. kovo 7 iki 23 dienos maistingesni ir vitaminu C praturtintų gėrimų paklausa išaugo 2-5 kartus. Yra manoma, jog šie globalūs pokyčiai sudarys naujus ilgalaikius pokyčius naujiems vartotojų įpročiams, susijusiems su sveikesne gyvensena. Projekto metu "Funkcionaliųjų gėrimų kūrimas augalines žaliavas fermentuojant Medusomyces gisevii simbiotine kultūra" būtų sukuriamas inovatyvus funcionalus fermentuotas probiotinis gėrimas, naudojant Medusovyces gysevii simbiotinę kultūrą, o fermentine baze pasirinkta beržų sula. Atliekant papildomą atrinę fermentaciją į sukurtą hidrokoloidinę modelinę maisto matricą būtų įterpiamos įvairių augalinių žaliavų frakcijos, galimai pasižyminčiomis funkcionaliomis savybėmis, tokiomis kaip antioksidacinės, imuninę sistemą stiprinančios, antivirusinės, antiuždegiminės ir pan. Atlikus projekte numatytus mokslinius tyrimus, bus sukurta Medusomyces gisevii motininės kultūros dauginimosi technologija ir fermentuoto padidintos biologinės vertės funkcionaliojo gėrimas, atliktos bandomosios produkto prototipo versijos maisto įmonėje.


Paraiškų informacija

Paraiškos gavimo data: 2020-07-07
Nr. Vertinimo kriterijus Finansavimo statusas Vertinimo balas
1. Tinkamumo vertinimas
2. Naudos ir kokybės vertinimas Ne (2020-08-18)
Paraiškoje nurodyta projekto vertė: 99 900,00 Eur
Prašoma finansavimo suma: 99 900,00 Eur

Sutarties informacija

Projekto išlaidų suma, Eur Finansavimas, Eur Apmokėta išlaidų suma, Eur Išmokėtas finansavimas, Eur
0,00

Susiję įrašai