BDAR

Jūsų asmens duomenų valdymas.

Siekdami užtikrinti geriausią Jūsų naršymo patirtį, šioje svetainėje naudojame slapukus (angl. cookies). Naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą naudoti slapukus. Savo sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.

Slapukų politika Privatumo politika

 


Spausdinti

Finansavimas

Vandenyje tirpių karotenu įkapsuliuotų dalelių terminio stabilumo ir antioksidacinių savybių tyrimas

Nr. 09.3.3-LMT-K-712-10-0005

Paraiškos būsena:
Nesudaryta sutartis
Vykdytojas Vilniaus Gedimino technikos universitetas
Savivaldybė Vilniaus miesto
Priemonė MOKSLININKŲ, KITŲ TYRĖJŲ, STUDENTŲ MOKSLINĖS KOMPETENCIJOS UGDYMAS PER PRAKTINĘ MOKSLINĘ VEIKLĄ
Prioritetas 9 PRIORITETAS. Visuomenės švietimas ir žmogiškųjų išteklių potencialo didinimas
Kvietimo kodas 09.3.3-LMT-K-712-10

Karotinoidai yra svarbi žmonių mitybos dalis. Jie suteikia maistui spalvą, pasižymi antioksidacinėmis savybėmis ir mažina riziką susirgti įvairiomis ligomis. Beta karotenas – labiausiai maiste paplitęs karotinoidas. Tačiau jis yra jautrus temperatūrai, šviesai ir deguoniui, o žmonės su maistu gauna nepakankamą jo kiekį. Todėl dedama daug pastangų ieškant naujų karoteno formuluočių, kurios padidintų jo stabilumą ir tirpumą, praplėstų panaudojimo sritis ir galimybes. Šio projekto tikslas tobulinti studento gebėjimus, atliekant vandenyje tirpių karotenu įkapsuliuotų dalelių sintezę ir tyrimus. Tokių karotenu įkapsuliuotų sistemų tyrimai yra aktualūs ir svarbūs dėl jų kaip potencialių formuluočių, skirtų karotenais praturtinto maisto gamybai. Vykdant šį projektą bus palyginamos karoteno, karoteno-ciklodekstrino komplekso bei karoteno-ciklodekstrino-pektino dalelių terminės bei antioksidacinės savybės, įvertinama, kaip šios savybės priklauso nuo komponentų santykio, naudojamo pektino tipo, tirpalų pH. Projekto metu gauti rezultatai pasitarnaus kuriant ir tiriant naujas karotinoidų formuluotes sveiko ir saugaus maisto vartojimui, o studentė įsigilins į naujų karoteno formuluočių kūrimą, tyrimą ir jų naudą, karoteno terminį stabilumą ir antioksidacinius procesus, įsisavins naujus tyrimo metodus ir būdus, praplės žinias ir darbo laboratorijoje įgūdžius.


Paraiškų informacija

Paraiškos gavimo data: 2018-06-27
Nr. Vertinimo kriterijus Finansavimo statusas Vertinimo balas
1. Tinkamumo vertinimas Taip (2018-08-21)
2. Naudos ir kokybės vertinimas Taip (2018-09-17) 66.00
Paraiškoje nurodyta projekto vertė: 2 839,05 Eur
Prašoma finansavimo suma: 2 839,05 Eur

Sutarties informacija

Projekto išlaidų suma, Eur Finansavimas, Eur Apmokėta išlaidų suma, Eur Išmokėtas finansavimas, Eur
0,00 0,00 0,00 0,00

Susiję įrašai